Επαναλειτουργία εστίασης: Πώς θα λειτουργούν από σήμερα εστιατόρια και καφετέριες

Με το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ σε όλη τη χώρα από σήμερα Δευτέρα, ολοκληρώνεται η επιστροφή στην κανονικότητα.

Τα νέα δεδομένα βέβαια στην εστίαση θα είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα, καθώς τα μέτρα για την προστασία από τον κοροναϊό θα είναι αυστηρά αφού προβλέπονται μεταξύ άλλων αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, μέγιστος αριθμός ατόμων ανά μαγαζί.

Οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια και τις καφετέριες θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκες  ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα απαγορεύεται η μουσική στα μαγαζιά.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων με υπαίθριο χώρο ή ημιυπαίθριο χώρο χωρισμένο με τζαμαρίες είναι πιο τυχεροί, καθώς μπορούν να εκμεταλλευτούν τον χώρο αυτό για να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα.

Ωστόσο τα καλά επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα φέρνουν νωρίτερα και το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων στην εστίαση οι οποίοι αναμένεται να βγάλουν το «λουκέτο» στις 15 Ιουνίου όπως επιβεβαίωσε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι νέοι κανόνες στην εστίαση
Για τα καταστήματα εστίασης, η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.

Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα.

Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα. Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

Σημειώνεται πως αν ένας εργαζόμενος εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με τη νόσο COVID-19, ο υπεύθυνος της επιχείρηση πρέπει να απομονώσει το ύποπτο περιστατικό, να καλέσει τον ΕΟΔΥ για οδηγίες, να ενημερώσει τους άλλους υπαλλήλους και να φροντίσει για την απολύμανση του χώρου εργασίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.