Επαγγελματίες και Επιχειρήσεις: Ποιοι πρέπει να εγκαταστήσουν POS έως τις 15 Απριλίου

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης και Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 15 Ιανουαρίου 2019, έως τις 15 Απριλίου θα πρέπει ένα κομάτι επαγγελματιών και επιχειρήσεων να εγκαταστήσουν POS και να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα.

Τι προβλέπεται για τις προθεσμίες συμμόρφωσης:

1.Οι Υπόχρεοι που προστίθενται με το άρθρο 1 οφείλουν να συμμορφωθούν εντός 3 μηνών από τη δημοσίευση της Αριθμ.141871/15-1-2019.

2. Οι Υπόχρεοι που προστίθενται με το άρθρο 1 και προβαίνουν σε έναρξη δραστηριότητας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών προ της παρέλευσης της προθεσμίας της παρ. 1, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός 4 μηνών από τη δημοσίευση της ίδιας απόφασης.

3. Οι Υπόχρεοι που προστίθενται με το άρθρο 1 και προβαίνουν σε έναρξη δραστηριότητας ή σχετική μεταβολή μετά την παρέλευση της προθεσμίας της παρ. 1, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός 1 μηνός από την έναρξη, ή τη μεταβολή.

Τα πρόστιμα:

Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ. Το πρόστιμο μειώνεται στο ήμισυ εάν καταβληθεί εντός 30 ημερών.

Ποιοι πρέπει να εγκαταστήσουν POS:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.