Επί ανθρώποις άρχειν κυρία Λιμενάρχης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κυδώνης

Αλήθεια, πόσο θεμιτό ή αθέμιτο είναι. Μια Προϊσταμένη Υπηρεσίας να απαντά σε επίκληση πολίτη για συνδρομή του και μάλιστα αναπήρου με διοικητικά μέτρα, δίκην εκδίκησης, εξαντλώντας τα περιθώρια της νομοθεσίας που καλείται να εφαρμόσει σε μια μικρή κοινωνία, όπου όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Την περασμένη Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, κάλεσα το Λιμεναρχείο να με συνδράμει, διότι επί της οδού Λεωφόρο Αιγαίου 80 όπου διαμένω στην πολυκατοικία και υπάρχει και η επαγγελματική στέγη της συζύγου μου, η είσοδος ήταν απροσπέλαστη για εμένα που έχω αναπηρία 80% και δεν μπορώ να κινηθώ χωρίς βοήθεια και συγκεκριμένα τη βοήθεια της γυναίκας μου.

Τους κάλεσα λοιπόν, να ελευθερώσουν το χώρο από τις καρέκλες και τα τραπεζάκια που είχαν απλώσει τα δυο υποκείμενα καταστήματα που υπάρχουν, δηλαδή μια καφετέρια και ένα ίντερνετ καφέ. Ήρθαν δυο λιμενικοί και τα παιδιά έβγαλαν φωτογραφίες κλπ, σχετικά με τις όποιες παραβάσεις.

Στη συνέχεια η κα Λιμενάρχης πήρε τηλέφωνο και είπε στο γιο μου που εργάζεται στον ραδιοφωνικό σταθμό, ιδιοκτησίας της συζύγου μου με εκδικητικό ύφος, ότι “ο πατέρας σου παρκάρει το αυτοκίνητό του στο ίδιο σημείο πάνω στο πεζοδρόμιο και ότι είναι και ο ίδιος παραβάτης”.

Μετά από τέσσερις ημέρες μου έστειλε δυο Λιμενικούς με ένα βιβλίο, όπου μου ζητούσε να υπογράψω για παράβαση που είχα κάνει δηλαδή ότι είχα σταματήσει παράνομα στο πεζοδρόμιο. Υπ’ όψιν ότι εγώ έχω να οδηγήσω αυτοκίνητο εδώ και 8 χρόνια. Με το αυτοκίνητο αυτό, με μεταφέρει η σύζυγός μου και έχω αναπηρική κάρτα για στάθμευση σε πάρκινγκ αναπήρων.

Όμως, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να σταματήσει, όχι περισσότερο από 5 λεπτά, εμπρός στην είσοδο που προανέφερα, προκειμένου να μην αναγκαστώ να μεταφερθώ από το σημείο που παρκάρω συνήθως. Όμως κανένας Λιμενικός δεν ήρθε την ημέρα του περιστατικού να βεβαιώσει κάποια παράβαση ή να μου κάνει παρατήρηση.

Και θα τελειώσω με το γνωστό ρητό που απευθύνω προς την κα Λιμενάρχη που ποτέ δεν έβρισα: «Μέμνησον ότι επί ανθρώποις άρχειν, σύμφωνα με τον νόμο, και ουκ ες αεί άρχειν».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την έκθεση βεβαίωση παράβασης που εκδόθηκε εις βάρος μου από τη Λιμενική Αρχή

 

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.