Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη στη Χίο

Στη Χίο βρέθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές του νησιού. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην πρώην ΒΙΑΛ.

Ο κ. Κεφαλογιάννης  το απόγευμα της Παρασκευής παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία αναφέρθηκε στα καίρια ζητήματα που αφορούν το νησί μας. Ο ευρωβουλευτής, μεταξύ άλλων, άσκησε κριτική στη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και στον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού.

«Δεν γίνεται η πλούσια Ευρωπαϊκή Ένωση να μην μπορεί να διαχειριστεί συνολικά 1.000.000 πρόσφυγες όταν χώρες όπως ο Λίβανος και η Ιορδανία δέχονται πολλαπλάσιους αριθμούς σε σχέση με τον πληθυσμό και τις οικονομικές τους δυνατότητες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία έχει υποδεχτεί 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και τα έχει καταφέρει, η Ιορδανία έχει υποδεχτεί 1,8 εκ. πρόσφυγες και ακόμα και ο μικρός Λίβανος έχει 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες…
Δεν μπορώ να καταλάβω πως η πιο πλούσια περιοχή του κόσμου, που είναι η Ευρώπη, να μην μπορεί να ικανοποιήσει τις διεθνείς συμβατικές υποχρεώσεις της για τους πρόσφυγες και να υποδεχτεί 1 εκατομμύριο πρόσφυγες στις χώρες της.
Άρα αυτή την πολιτική πρέπει να δούμε. Στην Ευρώπη δεν συγχωρούνται αποτυχίες. Νομίζω ότι γίνεται ένας πολύ μεγάλος διάλογος σε όλα τα ευρωπαϊκά όργανα και πρέπει και θα βρεθεί λύση στο συντομότερο χρονικό διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση».
Σχετικά με τις εκλογές ανέφερε με σιγουριά ότι η νίκη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι βέβαιη. Τέλος, κάλεσε όλους τους πολίτες να πουν όχι και να γυρίσουν την πλάτη στα ακραία κόμματα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.