Επίδομα για όσους νοικιάζουν ή έχουν στεγαστικό δάνειο

Περίπου 300.000 νοικοκυριά σε όλη τη χώρα θα ανασάνουν, με το νέο επίδομα που αφορά όσους πληρώνουν ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Έθνος», με το επίδομα αυτό, θα επιδοτείται το ενοίκιο ή το στεγαστικό δάνειο με ποσά από 70 ευρώ ως 210 ευρώ τον μήνα ενώ τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και περιουσιακά.

Έτσι, για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό χωρίς παιδιά το ποσό καθορίζεται στα 70 ευρώ το μήνα. Από εκεί και πάνω για κάθε μέλος της οικογένειας, ενήλικο ή ανήλικο προστίθενται 35 ευρώ το μήνα.

Δηλαδή για ένα ζευγάρι χωρίς παιδί το ποσό θα είναι στα 105 ευρώ, για ένα ζευγάρι με ένα παιδί στα 140 ευρώ, για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά στα 175 ευρώ κ.ο.κ.

Σε μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα το ποσό για το πρώτο παιδί καθορίζεται στα 70 ευρώ.

Για τον σκοπό αυτό  θα δημιουργηθεί ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα πρέπει να κάνεις αίτηση  για να πάρεις το επίδομα.

Τα κριτήρια θα είναι ελαφρώς βελτιωμένα σε σχέση με τα όσα είχαν γίνει γνωστά από το καλοκαίρι.
Ωστόσο όλα δείχνουν ότι σε ό,τι αφορά στην ακίνητη περιουσία θα υπάρχει μια κλιμάκωση από τα 120.000 ως τα 180.000 ευρώ, ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού, ενώ σε ό,τι αφορά στο εισόδημα αυτό θα ξεκινάει από τα 7.000 τον χρόνο για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό και θα φτάνει ως τις 21.000 ευρώ τον χρόνο για οικογένειες με παιδιά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.