Εξαίρεση της Ελλάδας από το εμπάργκο πετρελαίου στο Ιράν

Μία από τις οκτώ χώρες, στις οποίες οι ΗΠΑ έδωσαν προσωρινή άδεια να συνεχίσουν την προμήθεια πετρελαίου από το Ιράν, εξαιρώντας την από τις κυρώσεις που επιβάλλουν από σήμερα στις εξαγωγές αργού από την Τεχεράνη είναι η Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε τις προσωρινές εξαιρέσεις για το ιρανικό πετρέλαιο οι οποίες χορηγούνται στην Κίνα, την Ινδία, την Νότια Κορέα, την Τουρκία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι περισσότερες από 20 χώρες έχουν ήδη διακόψει τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, μειώνοντας τις ιρανικές εξαγωγές κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει σήμερα, λόγω των εξαιρέσεων αυτών από τις κυρώσεις καθώς και της δήλωσης της Τεχεράνης ότι θα αψηφήσει την Ουάσιγκτον και θα συνεχίσει τις πωλήσεις καυσίμων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.