Ενδεχόμενο «λουκέτο» στο Υδροθεραπευτήριο των Αγιασμάτων

Η νέα Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε τον περασμένο Μάρτιο και οι καθυστερημένες ενέργειες του αρμόδιου αντιδημάρχου οδηγούν το Υδροθεραπευτήριο των Αγιασμάτων να απειλείται με «λουκέτο» μετά τις 27 Σεπτεμβρίου, έπειτα από απόφαση του Περιφερειακού Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το θέμα αναφέρθηκε στην οικονομική επιτροπή με τον αντιδήμαρχο Στρατή Γδύση να αναφέρει ότι το 2006 υπήρξε νόμος ο οποίος σημείωνε ότι θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση που θα καθόριζε τους όρους λειτουργίας των υδροθεραπευτηρίων σε όλη την Ελλάδα. Τον Μάρτιο του 2018 βγήκε η Υπουργική απόφαση με 12 χρόνια καθυστέρηση, η οποία κατά το Υπουργείο Τουρισμού έπρεπε να εφαρμοστεί άμεσα.
Η απόφαση όριζε νέες προϋποθέσεις για τη λειτουργία των υδροθεραπευτηρίων στην Ελλάδα που έπρεπε να έχουν γίνει. Πιο συγκεκριμένα προβλέπει περιβαλλοντική μελέτη, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου σε 3 μήνες, κανονισμό λειτουργίας καθώς και την παρουσία ιατρού στα Αγιάσματα, κάτι που φυσικά για τη Χίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί μιας και κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να εγκατασταθεί μόνιμα στα Αγιάσματα για 3 μήνες.
Το υδροθεραπευτήριο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει εγκαίρως τις άδειες, με αποτέλεσμα σε έλεγχο που έγινε τον Αύγουστο στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στη Χίο από τον ΕΟΤ βεβαιώθηκε  πρόστιμο 2.500€ στη ΔΗΚΕΧ, καθώς και «λουκέτο» μετά τις 27 Σεπτεμβρίου εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την άδεια έως τότε.
Ο Δήμος Χίου θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της συγκεκριμένης απόφασης ώστε μέσα σε τρεις μήνες το υδροθεραπευτήριο να προλάβει να έχει έτοιμες όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.