Ελλάδα, Έλληνες και Ελληνισμός

Ακούγοντας και διαβάζοντας δηλώσεις πρώην πρωτοκλασάτου υπουργού της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προερχόμενο από κάθε χώρο της λεγόμενης κεντροαριστερής και σοσιαλιστικής νομενκλατούρας ότι οι Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας ήταν παράνομοι αλλοδαποί μετανάστες τα πήρα στο κρανίο!

Και θέτω το μεγάλο ερώτημα στον κάθε άνθρωπο που πιστεύει ότι είναι Έλληνας και έχει στο μυαλό την καρδιά και την ψυχή του την πατρίδα μας, με τέτοιες δηλώσεις που δυστυχώς και πολλές άλλες παρεμφερείς που καθημερινά ακούμε και από άλλα ενεργά πρωτοκλασάτα στελέχη της αντιπολίτευσης τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει;
Πανταχόθεν καθημερινά βαλλόμαστε ως Έθνος ως Έλληνες ως Ελληνισμός ακόμη και από φιλικά προσκείμενους εταίρους και συμμάχους με φθόνο και μίσος γιατί να ζούμε και να αναπνέουμε σ’αυτόν τον γεωγραφικό χώρο και τόπο με τα γαλάζια νερά τον γαλάζιο ουρανό τον λαμπρό ήλιο και τις απέραντες ακρογιαλιές που μας έταξε από αρχαιοτάτων χρόνων η μοίρα να κατοικούμε.
Μια παροιμία λέει ότι η ζήλια είναι ψώρα… δηλαδή… για μένα βαρειά αρρώστια!
Ακούω στην πιάτσα στην αγορά για την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας της ανθρώπινης αναμπουμπούλας με την μετακίνηση πληθυσμών με διαφορετικές ιδέες ήθη και έθιμα, χρώματος και θρησκευτικών πεποιθήσεων και προπαντός διαφορετικής κουλτούρας παλαιολιθικής εποχής και αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να είναι ντροπή που γεννήθηκα και μεγάλωσα σε Ελληνικό έδαφος και είμαι Έλληνας!
Καυγάδες μεταξύ υποτιθέμενων μορφωμένων και προβεβλημένων πολιτικών διαφορετικών απόψεων και κομματικών παρατάξεων με διαφορετικές ιδέες και απόψεις και γιατί παρακαλώ ο καυγάς;
Μάλλον για το πάπλωμα!
Πολύ μέλι και μάνα έχει δυστυχώς αυτό το ρημάδι που λέγεται εξουσία!
Πωλούνται και αγοράζονται όλα από συνειδήσεις από πιστεύω από όσια και ιερά!
Από την μέρα που γεννήθηκα και μεγάλωσα αυτό που μάθαμε και από γονείς και δασκάλους ήταν το τρίπτυχο Πατρίδα Θρησκεία και Οικογένεια !
Αλήθεια την σημερινή εποχή τα παιδιά το γνωρίζουν ;
Έχουν δυστυχώς αλλάξει τόσο πολύ οι καταστάσεις οι ιδέες και η κουλτούρα που δεν τολμάς ή ντρέπεσαι να πεις ότι είσαι Έλληνας γιατί αμέσως θα σε χαραχτηρήσουν Εθνικιστή, Φασίστα, ξενοφοβικό ή Ρατσιστή και ότι άλλο…. εκτός του ότι είσαι πατριώτης και αγαπάς την χώρα που γεννήθηκες και μεγάλωσες .
Ντόμπρα καθαρά και ξάστερα και με μεγάλη υπερηφάνεια λέγω και διαλαλώ ότι είμαι Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος δίχως φόβο και πάθος και με τις δικές μου ιδέες και απόψεις γιατί έτσι γεννήθηκα και μεγάλωσα σ’αυτήν την υπέροχη χώρα που λέγεται Ελλάδα !
Καλό ξημέρωμα με αγάπη και Αισιοδοξία ! 
Χίος 30 Ιουνίου 2020 
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.