Δυστυχώς για όλους εσάς τα έχουμε…. Τετρακόσια!!!!

Μόνο θυμό, αγανάκτηση και απορία προκάλεσε σε όλους μας, το δημοσίευμα στην στήλη «Αληθινά» της τοπικής εφημερίδας «Αλήθειας» με τίτλο «Ο Ν. Μηταράκης, οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ και ο γιατρός… Λύσανδρος Καλλέργης».

Πιθανόν ο γράφων του δημοσιεύματος δεν γνωρίζει ή κάνει πως δεν γνωρίζει την αλήθεια για την κατάντια όπως γράφει του ΝΑΤ, και αν δεν γνωρίζει να τον ενημερώσουμε ότι το «ΦΑΓΩΜΑ» και το «ΓΔΥΣΙΜΟ» του ΝΑΤ δεν έγινε την τελευταία εικοσαετία, αλλά έχει ξεκινήσει από την δεκαετία του 1960 ίσως και πιο πίσω με την κακοδιαχείριση και τα δανεικά κι αγύριστα από τα «Θαλασσοδάνεια» στους εφοπλιστές και όχι μόνο.

Είναι λάθος να χρησιμοποιείτε «την συναισθηματική έκρηξη των απόμαχων του… ΝΑΤ», αυτό που ανέφερε ο κύριος Μηταράκης, σαν την μοναδική αιτία της έκρηξης των απόμαχων ναυτικών στην πρόταση του Διοικητή της ΑΕΝ Μηχανικών κυρίου Γιάννη Μάργαρη να στεγαστούν σε έναν όροφο του Οίκου Ναύτου Χίου, αίθουσες της Σχολής.

Σας πληροφορούμε ότι σήμερα είμαστε 4000 συνταξιούχοι στον Οίκο Ναύτου Χίου και με τις οικογένειες μας ξεπερνάμε τις 13000 ασφαλισμένους, θεωρώντας πώς είμαστε ένα ζωντανό κομμάτι της χιώτικης κοινωνίας που συνεισέφερε και συνεισφέρει στην ανάπτυξη του νησιού, είχαμε την απαίτηση να ενημερωθούμε για αυτή την πρόταση παρά να το μάθουμε από τα ΜΜΕ.

Μας βάζετε αντιμέτωπους με τα παιδιά που θέλουν να φοιτήσουν στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου και τις οικογένειες τους χρησιμοποιώντας αυτή την συναισθηματική έκρηξη γιατί δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από το να κάθεσαι να γράφεις ότι θέλεις και να «Θεωρείσαι» φιλεύσπλαχνος… δεν πληρώνεις….δεν χρεώνεσαι.

Αρχίζουμε πλέον να το εμπεδώνουμε πολύ καλά και καλό θα ήταν να το εμπεδώσουν όλοι οι εν ενεργεία ναυτικοί με τις οικογένειες τους, ότι κάνεις δεν μας υπολογίζει, μας έχουν ξεγραμμένους, και να ξέρουν οι φίλοι μας σημερινοί και αυριανοί ναυτικοί ότι αγωνιζόμαστε και για εκείνους, γιατί όταν με το καλό έρθουν στην θέση μας σίγουρα θα είναι σε πολύ χειρότερη θέση από εμάς.

Όλα είναι στρωμένα και ραμμένα στις επιθυμίες και τα θέλω εκείνων που πάντα έκαναν και θα κάνουν κουμάντο.

Αναρωτηθήκατε όλα αυτά τα παιδιά που σήμερα παλεύουν για μια θέση στις σχολές ΑΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών πως θα ξεκινήσουν και τι τύχη τους περιμένει;;;;;;;

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι επιθυμούν να έχουν πληθώρα εν ενεργεία ναυτικών για να μπορούν να ξεκινήσουν με την άνεσή τους την Ατομική Σύμβαση Εργασίας, καταργώντας οριστικά την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Εσείς που βγάλατε την απόφαση και μας καταδικάσατε «ερήμην» μας, δίχως να «απολογηθούμε», πρέπει να ξέρετε ότι έχουμε μάθει να παλεύουμε μόνοι σε στεριά και θάλασσα, και δεν έχουμε κρεμαστεί ποτέ από τις πλάτες κανενός, και καλό θα ήταν να περιμένατε λίγο πριν μας καταδικάσετε και μας στείλετε στο «απόσπασμα», εκτός και αν ζούμε σε καθεστώς ολιγαρχίας και ο «νοών νοείτω!!!».

Κλείνοντας, να σας πούμε ότι εξακολουθούμε να τα έχουμε «τετρακόσια» με όσα κι αν περάσαμε τόσα χρόνια στις θάλασσες και με αυτά που περνάμε τα τελευταία χρόνια στην στεριά, και μάθετε κάτι, τα παλιά σκαριά ήταν και είναι πιο γερά και πιο ανθεκτικά από τα νέα, σας το λέμε εμείς οι μελλοντικοί «ξεκούτηδες» όπως μας αποκαλέσατε!!!

 

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.