Διαχωρισμός.. Διαφορετικότητα..

Καλημέρα και καλή Σχολική χρονιά σε όλες και σ’ όλους μαθήτριες και μαθητές του κόσμου!

Ξεκινώ με αυτήν την ευχή για όλα τα παιδιά της γης να έχουν μία καλή ανέμελη και παραγωγική σχολική χρονιά δίχως σκοτωμούς πυροβολισμούς μαχαιρώματα βιασμούς αναρχικές και γενικώς παραβατικές καταστάσεις με ναρκωτικά και ότι άλλη παράνοια μπορεί να συμβεί μέσα στους χώρους τού σχολείου και κυρίως με την διακίνηση και χρήση των ναρκωτικών!

Δεν ξέρω εάν είμαι τόσο πολύ τής παλαιάς κοπής αλλά τα τεράστια προβλήματα πού κάθε χρονιά βλέπω να δραστηριοποιούνται στους χώρους όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης μου δημιουργούν μεγάλο προβληματισμό και θέτω στον εαυτό μου τα εξής ερωτήματα και θέλω να τα μοιραστώ δημοσίως με όλους μικρούς και μεγάλους κάθε ηλικίας !

Μήπως μέχρι το 1965 πού φορούσαμε τα πηλικια και ακόμη αργότερα τις μαθητικές ποδιές ήταν καλύτερα και υπήρχε ο διαχωρισμός και ή διαφορά μεταξύ της μαθητικής κοινότητας όλων των βαθμίδων από τις διάφορες εξωσχολικές ενοχλητικές προκλήσεις! Μήπως τα παιδιά και τα σχολεία θα ήταν πολύ ποιο ασφαλή εάν υπήρχε ή διάκριση με την εν συνόλω ενδυμασία των μαθητών και μαθητριών;

Να γίνονται τα σχολεία κέντρα και ορμητήρια παραβατικότητας και να υπάρχει αυτή ή ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα;

Θα ακούσω πιστεύω πολύ μεγάλα και πολυποίκιλα σχόλια για αυτές τις λίγες θύμησες σκέψεις και απόψεις μου ! Με αυτή την τοποθέτηση μου θέλω να υποδείξω ένα άλλο τεράστιο και πολύπλοκο πρόβλημα σχετικά με τους διαμένοντες μετανάστες και πρόσφυγες διαφορετικών Εθνικοτήτων πού βλέπω καθημερινά και αλληλοσκοτώνονται μέσα στους ίδιους χώρους κράτησης και διαβίωσης ! Ήθελα να ήξερα όλοι οι ασχολούντες με τούς χώρους αυτούς όπως και να τούς λένε hot spot εγώ στα Ελληνικά τούς λέω χώρους κράτησης και διαβίωσης ή ακόμη και φυλακής δεν βλέπουν ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός μεταξύ των διαφόρων εθνικοτήτων ακόμη και οικογενειών ανήλικων παιδιών καθώς επίσης και κοριτσιών πού υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος βιασμών ! Δεν είναι ρατσισμός το να ληφθούν μέτρα προστασίας και πρόληψης των αδύναμων ανθρώπινων ψυχών! Για όλους αυτούς τούς λόγους προστασίας και ασφάλειας προτείνω να γίνει διαχωρισμός για να σταματήσουν ή έστω και να λιγοστέψουν οι σκοτωμοί οι συγκρούσεις και ή φαγωμάρα μεταξύ των μεταναστών! Εύχομαι κάποιοι αρμόδιοι να λάβουν σοβαρά τις προτάσεις και τις απόψεις μου και θα χαρώ να δω να υλοποιούνται!

Καλό ξημέρωμα!

Χίος, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.