Νέα ομάδα πρωτοβουλίας για την συγκρότηση αυτοδιοικητικής παράταξης για τον δήμο Χίου

Η ομάδα πρωτοβουλίας για την συγκρότηση αυτοδιοικητικής παράταξης για τον δήμο Χίου αποτελούμενη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Τρίτης τη «δημιουργία ενός  νέου ελπιδοφόρου, ανεξάρτητου και ενωτικού εγχειρήματος πολιτών με κοινή πίστη στις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ίσων δικαιωμάτων σε όλους» όπως αναφέρει.

Την απόφαση συγκρότησης ψηφοδελτίου υπογράφει η προσωρινή συντονιστική επιτροπή που απαρτίζεται από τους Παντελόγλου Αντώνη, Γεωργίτση Γιώργο, Λό Ισίδωρο, Παραδείση Θωμά και Στάθη Μανώλη.

Στην ανακοίνωσή τους αναλυτικά αναφέρουν:

Μετά από ευρείες συναντήσεις και διαβουλεύσεις ενεργών πολιτών του τόπου μας, συναποφασίστηκε η δημιουργία ενός  νέου ελπιδοφόρου, ανεξάρτητου και ενωτικού εγχειρήματος πολιτών με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και αναφορές, αλλά με κοινή πίστη στις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και  των ίσων δικαιωμάτων σε όλους.

Τα δημαρχοκεντρικά μοντέλα που ίσχυαν μέχρι σήμερα δεν ευνόησαν την Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα την Χίο,όπου είναι ορατή η κρίση που περνά. Φιλοδοξούμε να ενεργοποιήσουμε πολίτες με κοινό όραμα δημιουργώντας   ένα ευρύ μέτωπο απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, στην ακροδεξιά, το φασισμό, τη διαφθορά και  την διαπλοκή.

Αποτελεί αναμφίβολα μια πρωτόγνωρη διαδικασία αν αναλογιστούμε ότι μέχρι πρότινος  συνηθίσαμε να μαθαίνουμε  πρώτα τον επικεφαλής  και κατόπιν τα υπόλοιπα.

Είμαστε εδώ παρόντες και πανέτοιμοι για το καινούριο ταξίδι στην Χίο μας. Με όραμα και προοπτική, με προτάσεις και λύσεις, με σχέδιο και δυναμισμό. Για την Χίο των επόμενων δεκαετιών, που μας αξίζει!

Για την Χίο του  «εμείς», δηλαδή τη Δικιά μας Χίο με το «Δ» κεφαλαίο.

Απευθυνόμαστε σε κάθε προοδευτικό  πολίτη  ξεχωριστά, ζητώντας του τη συστράτευση για να προετοιμάσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο για τις νέες και τους νέους μας, για όλους εμάς ,γιατί όλοι εμείς θα ξαναφτιάξουμε τον τόπο μας που τον παραμέλησαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές γιατί δεν είχαν όραμα,σχέδιο και προπάντων διάθεση αληθινής προσφοράς για την Χίο και τους συμπολίτες μας.

Την Τετάρτη 6-2-2019  το προσωρινό  συντονιστικό  της παράταξης μας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

 

H Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή

Παντελόγλου Αντώνης του Νικολάου

Γεωργίτσης Γιώργος του Συμεών

Λός Ισίδωρος του Ιακώβου

Παραδείσης Θωμάς του Μακάριου

Στάθης Μανώλης του Σπυρίδωνα

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.