Δήλωση Βαρβιτσιώτη για την έκθεση της Ε.Ε. για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δράσης για τη Μετανάστευση

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ε.Ε. για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δράσης για τη Μετανάστευση και τη διεθνή κριτική που για ακόμα μια φορά δέχεται η χώρα μας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
           
«Για πολλοστή φορά, η χώρα μας γίνεται αποδέκτης διεθνούς κριτικής  για τους χειρισμούς της στο Προσφυγικό.

Η Ελλάδα επικρίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ολιγωρία και την αδιαφορία  που επιδεικνύει στη διαχείριση του προβλήματος. Και όλα αυτά, παρά τη σημαντική χρηματοδότηση, παρά τις υφιστάμενες συμφωνίες με την Τουρκία και τις σημαντικά μειωμένες ροές τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την έκθεσή που δημοσιεύει για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δράσης για τη Μετανάστευση εγκαλεί, ουσιαστικά, την κυβέρνηση και επισημαίνει και εκείνη -όπως και η Νέα Δημοκρατία- την άμεση ανάγκη υιοθέτησης μιας αποτελεσματικής εθνικής στρατηγικής.

Το χειρότερο είναι ότι στην έκθεση γίνεται αναφορά στα ίδια ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί: Στις μηδαμινές επιστροφές παράνομων μεταναστών. Στην απελπιστικά αργή επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου. Στην ανυπαρξία μέριμνας στα θέματα στέγασης των προσφύγων. Στο ευαίσθητο ζήτημα της στέγασης των ασυνόδευτων ανηλίκων και την ανάγκη εφαρμογής μιας πολιτικής που θα εξασφαλίσει, επιτέλους, την προστασία των προσφυγόπουλων.

Όλα αυτά, δηλαδή, τα οποία έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή και για τα οποία η πατρίδα μας περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα στον διεθνή τύπο.

Το ερώτημα που προκύπτει προς τον κ. Τσίπρα είναι ξεκάθαρο: Ως πότε η  κυβέρνησή του θα αποδεικνύεται επιβλαβής για τη διεθνή εικόνα της χώρας μας στο Εξωτερικό;»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.