ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Έλενα Ναθαναήλ – Ηθοποιός

Κόρη του μεγαλοαστού υφασματέμπορου Δεληβασίλη με καταγωγή από τη Μ. Ασία η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1947 στη Νέα Φιλαδέλφεια και μεγάλωσε σε εύπορη οικογένεια.

Για την προσωπική της καλλιτεχνική δράση ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης επέλεξε το οικογενειακό επώνυμο της μητέρας της, Ναθαναήλ η οποία καταγόταν από τη Μάνη.

Αισθαντική, αριστοκρατική αέρινη φιγούρα η γοητευτική ηθοποιός  του κινηματογράφου παρά τις όχι και πολλές κινηματογραφικές εμφανίσεις της είχε πολλούς θαυμαστές και θαυμάστριες.

Έλενα Ναθαναήλ

Το 1968 τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία της στην ταινία Ραντεβού με μια άγνωστη σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη, ενώ την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στο φιλμ Επιχείρηση Απόλλων, φιλμ που πήγε καλά εισπρακτικά και στην Ευρώπη γιατί πρόβαλε ελληνικές ομορφιές και τοπία.

Το 1971 και σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη μαζί με τον Λάκη Κομνηνό ερμήνευσαν τους δυο πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία Εκείνο το καλοκαίρι, ελληνική έκδοση της αμερικανικής ταινίας Love Story.

Εκείνο το καλοκαίρι

Από τις τηλεοπτικές εμφανίσει της ενδεικτικά η σειρά Άγγιγμα Ψυχής , σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης/ στον ΑΝΤ1/1990.

Απόφοιτος της Σχολής θεάτρου του Πέλου Κατσέλη μεταξύ άλλων στο θέατρο συμμετείχε και στο Προσκήνιο του Αλέξη Σολομού.

Απέκτησε μια κόρη την ηθοποιό και δημοσιογράφο Ίνκα Τσαγκάρη . Ζούσε στο κτήμα της στη Βόρεια Εύβοια με τον επί σειρά ετών μόνιμο σύντροφο της ποδοσφαιριστή Τάσο Μητρόπουλο.

Απεβίωσε στις  4 Μαρτίου του 2008 από καρκίνο σε ηλικία 61 ετών.

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.