Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία

Χίος ενημερωση, Χίος ειδησεις

Την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στην Αδριανούπολη εν αναμονή της δίκης τους αποφάσισε πριν από λίγο το δικαστήριο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.
Πλέον αναμένεται να ακολουθηθεί η διαδικασία για την επιστροφή τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα, οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι οι Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης κρατούνται στην Αδριανούπολη από την 1η Μαρτίου χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Η τελευταία αρνητική απάντηση στο αίτημα αποφυλάκισής τους είχε δοθεί στις 18 Ιουλίου, με το επιχείρημα πως ήταν σε εξέλιξη η εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτικών και πως οι δύο δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Τσίπρας: Καλή πατρίδα και καλή λευτεριά
Πράξη δικαιοσύνης που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την απελευθέρωση από τις τουρκικές φυλακές, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας, και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή, και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν.

Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά» αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Χίος ενημερωση, Χίος ειδησεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.