Απειλές Ακάρ για εισβολή στην Κύπρο «Θα κάνουμε ο,τι χρειαστεί»

 

 

Δεν σταματά να προκαλεί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Αυτή τη φορά όχι από τα κατεχόμενα αλλά πάνω από τη φρεγάτα Gemlikη, η οποία συνοδεύει το γεωτρύπανο Γιαβούζ που βρίσκεται ανοιχτά της Καρπασίας.

Για άλλη μια φορά, ο Χουλουσί Ακάρ άφησε να… αιωρείται η απειλή μιας νέας εισβολής στην Κύπρο, λέγοντας πως η Τουρκία μπορεί και δεν θα διστάσει να ξανακάνει ό,τι έκανε στο παρελθόν. Και για άλλη μια φορά κάλεσε τους πάντες να μη… δοκιμάσουν τη δύναμη της χώρας του. Ακραία προκλητικός είχε εμφανιστεί και χθες από τα κατεχόμενα. «Μην περιμένει κανείς πως η Τουρκία των 82 εκατομμυρίων και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν θα κάνουν κάτι όταν εκείνοι θα κάνουν γεωτρήσεις αερίου πετρελαίου. Αυτό είναι αστείο δεν μπορεί να συμβεί. Θα υπερασπιστούμε το δίκαιο μας και το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων. Μην δοκιμάσει κανένας τη δύναμη μας», τόνισε ο Ακάρ από την τουρκική φρεγάτα που συνοδεύει το Γιαβούζ, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης για τον Ελεύθερο Τύπο.

Αποκάλεσε τους αξιωματικούς και τους ναύτες της Gemlikη «φρουρούς της Γαλάζιας πατρίδας» και επανέλαβε ότι «δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Δεν θα επιτρέψουμε τη λήψη αποφάσεων εναντίον των δικαιωμάτων μας. Από την αρχή λέμε πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιβίωσης κάποιας απόφασης στην οποία δεν συμμετέχουμε κι εμείς».

KKTC’de bulunan Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi Bayram Namazı’nı da Hala Camii’nde kıldı. Bakan Akar ve Komutanlar namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaştı.https://msb.gov.tr/SlaytHaber/1182019-10282 

T.C. Millî Savunma Bakanlığı

@tcsavunma

Bakan Akar ve TSK’nın Komuta Kademesi, Doğu Akdeniz’de Yavuz sondaj gemimize refakat eden TCG GEMLİK Fırkateynine helikopterle indi. Bakan Akar ve Komutanlar faaliyetlere ilişkin brifing alıp, talimatlar verdi.https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/1182019-62648 

Προβολή εικόνας στο Twitter Προβολή εικόνας στο Twitter Προβολή εικόνας στο Twitter Προβολή εικόνας στο Twitter
114 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.