Απάντηση Γ. Ξενάκη σε Ανδ. Βεργίτση|| Εκείνο που δεν είναι φρόνιμο και ηθικό, είναι το να προσπαθεί κάποιος με αναλήθειες να οικειοποιηθεί ιδέες και προσπάθειες άλλων

Το γαρ πολύ της αγωνίας γεννά αναλήθειες.» Αυτή θα μπορούσε να είναι μια φράση, σε παράφραση η απάντηση σε όσα είπε ο Αντιδήμαρχος Ν. Χίου, κος Α. Βεργίτσης στον τοπικό τύπο, με αφορμή την έγκριση από πλευράς Δημοτικού Συμβουλίου των προγραμματικών συμβάσεων για την υλοποίηση έργων αγροτικής οδοποιίας στην Ν. Χίου, με χρηματοδότηση από το ΕΠ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Το μόνο αληθές από τα λεγόμενά του, είναι η παραδοχή της απώλειας κονδυλίου άνω των 900.000 € από ευρωπαϊκούς πόρους για προγράμματα αγροτικής οδοποιίας, με απόλυτη ευθύνη του Δήμου και προσωπική του, αφού η μελέτη που εκπονήθηκε και κατατέθηκε ήταν ανεπαρκέστατη με αποτέλεσμα να απορριφθεί.

Όλα τα υπόλοιπα που αφορούν προτάσεις υλοποίησης αυτών των δράσεων και την ένταξη τους στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι απόρροια της προσπάθειας των Περιφερειακών Συμβούλων και του Αντιπεριφερειάρχη Χίου με στοιχεία και έγγραφο που δεν αμφισβητούνται. Συγκεκριμένα:

  1. Στο από 16/01/2018 έγγραφό μου με θέμα προτεινόμενα έργα εκτός των άλλων στο σημείο 2 αναφέρομαι στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Χίου για τη βελτίωση και ασφαλτώστρωση της αγροτικής οδού Ολύμπων-Σαλάγωνας. Στο δε σημείο 5 στην βελτίωση της οδού Πυργίου-Καρίντας για την ένταξή τους στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας.
  2. Στο από 13/03/2019 έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Χίου προς το Δήμο Χίου για τη διατύπωση σχετικού αιτήματός του, προκειμένου σε συνεργασία να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των έργων μετά την ένταξή τους στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας.
  3. Το από 11/11/2018 έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, κ. Θ. Βαλσαμίδη, που αναφέρει ότι έθεσε το θέμα που έβαλε ο Ι. Ξενάκης για αυτά τα έργα στο Δήμο Χίου κι αν υπάρχουν σχετικές μελέτες, επισυνάπτοντας και την απάντηση του Δήμου Χίου.
  4. Αποτελεί θεσμική εκτροπή και προσβολή τόσο προς τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, όσο και για το Περιφερειακό Συμβούλιο που με πλειοψηφία ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για το έτος 2019 και για την Περιφερειάρχη, όταν ο Αντιδήμαρχος Ν. Χίου δηλώνει δημόσια, ότι μέρος του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας ήταν πρόταση από κάποιον συγκεκριμένο Δήμο της Περιφέρειας και όχι από θεσμικό όργανο και φορέα που είναι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Προχώρησε όμως ο κος Αντιδήμαρχος ακόμα περισσότερο τονίζοντας με έμφαση, πως δεν είναι ηθικό ενόψει εκλογών να προσπαθούν κάποιοι άλλοι να υφαρπάξουν την ψήφο των συνδημοτών μας λέγοντας πως τα έργα γίνονται από την Περιφέρεια στην οποία ανήκει η Περιφερειακή  Ενότητα Χίου, «εξ ιδίων τα αλλότρια κρίνοντας».

Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε Ν. Χίου, φίλτατε Ανδρέα Βεργίτση, εκείνο που δεν είναι δίκαιο, φρόνιμο και ηθικό, είναι το να προσπαθεί κάποιος με αναλήθειες να οικειοποιηθεί ιδέες και προσπάθειες άλλων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.