Ανοίγει ο δρόμος για την τακτοποίησή των αυθαίρετων κατασκευών στις εργατικές κατοικίες Ευρετής

Απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη σχετικά με τις εργατικές κατοικίες της Ευρετής έστειλαν τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Περιβάλλοντος. Η ερώτηση αφορούσε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν κάτοικοι του οικισμού στην προσπάθειά τους να τακτοποιήσουν αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις.

Από τις απαντήσεις των Υπουργείων προκύπτει πως είναι δυνατή η τακτοποίηση τέτοιων κατασκευών και χρήσεων και σε κατοικίες που κατασκευάστηκαν από τον πρώην Οργανισμό Εργατικών Κατοικιών, βάσει του νόμου 4495/2017 και συγκεκριμένα των άρθρων 98 παράγραφος 8 και 115 (όπως αυτό συμπληρώθηκε με το άρθρο 34 του ν. 4546/2018). Από τις προαναφερόμενες διατάξεις προκύπτει πως αφενός μπορούν να τακτοποιηθούν και περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων που έχουν δημιουργηθεί μετά την οριστική παραχώρηση των κατοικιών στους δικαιούχους και αφετέρου πως για την κάθε μεμονωμένη τακτοποίηση δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των λοιπών συνιδιοκτητών του οικισμού εργατικών κατοικιών.

Θεωρούμε πως με τις αποσαφηνίσεις αυτές ανοίγει ο δρόμος για την τακτοποίηση και σε περιπτώσεις εργατικών κατοικιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.