Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Χίου ενάντια στις κατασχέσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σύσκεψη τη Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 με αφορμή το πρόβλημα του Γ. Παληού, που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας του λόγω χρεών, με την παρουσία εκπροσώπων φορέων και πολιτών. Από τη συζήτηση ήταν κοινή η αντίληψη των εξής:

Το πρόβλημα του συμπολίτη μας δεν αφορά μόνο τον ίδιο αλλά και εκατοντάδες άλλους, που τους καλούμε να μπουν στον αγώνα.

Η πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων με όποια μορφή κομμάτων κι αν εμφανίστηκαν (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ΑΝΕΛ), έδωσε αέρα στα πανιά των τραπεζών να προχωρούν σε κατασχέσεις ακόμα και πρώτης κατοικίας. Την πολιτική αυτή στήριξαν και οι Βουλευτές Χίου (Α. Μιχαηλίδης και Ν. Μηταράκης), ψηφίζοντας τον αντίστοιχο νόμο πρόσφατα.

Ο δρόμος που ακολουθούμε είναι αυτός του αγώνα μέσα από διάφορες μορφές, με βάση το ψήφισμα που ήδη κυκλοφόρησε και έχει  συγκεντρώσει πάνω από 1300 υπογραφές ως τώρα.

Συγκροτήθηκε πενταμελής επιτροπή αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις. Από το διάλογο

Επίδοση του ψηφίσματος στους Διευθυντές του καταστήματος της τράπεζας ALPHA αποφασίστηκαν τα εξής:

Όλοι οι Βουλευτές και τα Κόμματα (εκτός της φασιστικής Χρυσής Αυγής) να πάρουν θέση ώστε να μην εφαρμοστούν οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία. Ακόμα και όσοι τους ψήφισαν, να εναντιωθούν, αναδεικνύοντας τα αιτήματα μας στη Βουλή.

Κινητοποίηση την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 12.30, έξω από το κατάστημα της Alpha Βank της οδού Βλαστού και παρόδου Απλωταριάς.

Καλούμε, να δώσουν δυναμικό αγωνιστικό παρών όλοι: Εκπρόσωποι φορέων, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,νεολαία με στόχο να μην περάσει κανένας πλειστηριασμός καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.

Από την Επιτροπή Αγώνα Χίου
ενάντια στις κατασχέσεις

Γιάννης Παληός

Ισίδωρος Χαλλιορής

Δεσποινα Νεαμονίτη

Βασίλης Παππάς

Γιάννης Κούνουπας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ!

Με πάνω από 1300 υπογραφές, συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε τον αγώνα!

Στήνουμε μπλόκο στις απειλές και τις απόπειρες κατάσχεσης της περιουσίας των νοικοκυριών από τους τραπεζίτες!

Με αφορμή την υπόθεση του συμπολίτη μας Γ. Παληού που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, υψώνουμε φωνή συμπαράστασης και αντίστασης για την προστασία από τις τραπεζικές κατασχέσεις.

Σήμερα ο Γιάννης αύριο 100.000 άλλοι όπως προϋπολογίζονται οι πλειστηριασμοί για το επόμενο διάστημα!

Καλούμε τους βιοτέχνες, τους εμπόρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους φοιτητές, τη νεολαία, τους εργαζόμενους συνολικά, τους άνεργους, όσους είτε βρίσκονται είτε δεν βρίσκονται στην ίδια θέση σε κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης!

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια», που αντικαθιστά το νόμο Κατσέλη, είναι πιο αποτελεσματικό, αφού στοχεύει στο να υποχρεώσει τους δανειολήπτες να πληρώνουν το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι του εισοδήματός τους στις τράπεζες: Ή εντάσσεσαι στη ρύθμιση και πληρώνεις τις δόσεις που υπολογίζει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, ή αλλιώς, το σπίτι σου μπαίνει στον πλειστηριασμό.

Ο Γ. Παληός δεν είναι μόνος! Είναι όλοι εμείς!

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και των τραπεζών περί «μπαταχτσήδων» ή «στρατηγικών κακοπληρωτών», στοχεύουν στο μεγάλο μέρος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών. Οι απλοί άνθρωποι εξαναγκάστηκαν σε τραπεζικό δανεισμό για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες, αλλά «τσακίστηκαν» από την κρίση, την ανεργία, τα αντιλαϊκά μέτρα, τις μειώσεις μισθών και τη βαριά φοροληστεία.

Οι πραγματικοί «μπαταχτσήδες», που είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο όγκο «κόκκινων» δανείων και των χρεών προς το Δημόσιο μένουν στο απυρόβλητο και σε ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο.

Δεν επιτρέπουμε με τη δαμόκλειο σπάθη του πλειστηριασμού, να μας απειλούν να λύσουμε εμείς το πρόβλημα που έχουν οι τράπεζες, που δανειοδοτούσαν αδιακρίτως την περίοδο πριν από την κρίση. Ο αγώνας μας μπορεί να τους σταματήσει.

Εδώ και τώρα δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες με δυνατότητα αποπληρωμής:

– Κούρεµα των δανείων µας στο 50% και επαναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής. Να κουρευτούν τα δάνειά µας µε βάση το ποσό που είχε φθάσει το κεφάλαιο την ηµέρα της τελευταία καταβληθείσας δόσης.

– Κανένας τόκος υπερηµερίας. Καµία κεφαλαιοποίηση µη καταβληθέντων τόκων.

– Απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ προσαυξημένης κατά 50.000 για κάθε παιδί, και δευτερεύουσας κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»! Η κατοικία είναι δικαίωμα!

Η πάλη όλων μας για ανακούφιση απ’ το βραχνά των χρεών, απέναντι στους πλειστηριασμούς, είναι υποχρέωση όλων.

Συγκεκριμένα και με βάση τα αιτήματά μας προχωράμε σε:

–     Επίδοση του ψηφίσματος στους διευθυντές των καταστημάτων της τράπεζας Alpha.

–     Συμβολικός αποκλεισμός της τράπεζας Alpha (κατάστημα προκυμαίας), την Παρασκευή 19/4/2019 – 11:30 – 12:30 με ενημέρωση και κάλεσμα για πολλαπλασιασμό των υπογραφών του ψηφίσματος από ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας.

–     Καλούμε όλους τους Βουλευτές και τα Κόμματα να πάρουν θέση να μην εφαρμοστούν οι πλειστηριασμοί. Ακόμα κι αν τους ψήφισαν, να πάνε κόντρα, αναδείκνύοντας τα αιτήματά μας στη Βουλή.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.