Αμβρόσιος κατά Μητροπολιτών: Χαριστική βολή στους «Αγαπούληδες» του Θεού

Σε «ανοιχτή επιστολή του» προς Αρχιερείς, Ιερείς, Διακόνους και Λαϊκούς προκαλεί λέγοντας «ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΔΙΔΩ ‘’ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ!’’ Και Σας εύχομαι Μετάνοια και Διόρθωση!»

Νέα επίθεση κατά άλλων Μητροπολιτών εξαπολύει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος αποκαλώντας τους «Αγαπούληδες του Θεού».

Σε «ανοιχτή επιστολή του» προς Αρχιερείς, Ιερείς, Διακόνους και Λαϊκούς προκαλεί λέγοντας «ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΔΙΔΩ ‘’ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ!’’ Και Σας εύχομαι Μετάνοια και Διόρθωση!»

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων είχε αποδώσει στην «αθεΐα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα», την πύρινη τραγωδία που έπληξε το Μάτι τον Ιούλιο με τους νεκρούς να φτάνουν τους 99. Οι δηλώσεις του μάλιστα προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις σε άλλους Μητροπολίτες και κληρικούς.

Στη νέα ανάρτησή του, ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει ονομαστικά τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, που είχε κάνει λόγο για «αμνησία» του, καθώς θυμάται μόνο ό,τι έγινε τα τρία τελευταία χρόνια όπως είπε. Επίσης αναφέρει ονομαστικά τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, που είχε αναφέρει ότι «επινόησε να επιδείξει μια καρικατούρα Εκκλησίας, που δεν έχει καμιά σχέση με τον Χριστό».

«Με τέσσερες  συνεχόμενες αναρτήσεις προσπάθησα να Σας αποδείξω, ότι η τοποθέτησή Σας πάνω στο φλέγον θέμα, εάν και κατά πόσον ο Θεός, ως Παιδαγωγός, ενίοτε γίνεται και Τιμωρός, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ! Μέχρι σήμερα, έστω και με κάποια ιδιωτική – προσωπική επικοινωνία, ανέμενα κάποια ανταπόκριση εκ μέρους Σας, αλλά-δυστυχώς- χωρίς αποτέλεσμα! Ουδείς έξ Υμών, όπως αποδεικνύεται, έχει μετανοήσει για την εις βάρος μου καταγγελία του, όπως π.χ. ότι λέγω ‘’καρικατούρες’’, ή το ακόμη χειρότερο, ότι εκφράζω ‘’τις απόψεις του Σατανά, του Αντιχρίστου’’!!!!» τονίζει.

«Σας συγχωρώ από τα βάθη της αμαρτωλής ψυχής μου! Να γνωρίζετε όμως ότι άλλος περισσότερο και άλλος ολιγότερο εξ Υμών διαστρέφετε το περιεχόμενο της Πίστεώς μας. Με την σημερινή ανάρτησή μου σταματώ πια την προσπάθεια να Σας πείσω! Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, μερικοί δε νεώτεροι εξ Υμών να μάθετε, ότι στους μεγαλυτέρους μας πρέπει να εκφραζόμεθα με κάποια ευγένεια, με κάποια ταπείνωση, με κάποια ανοχή!» σημειώνει σκωπτικά ο κ. Αμβρόσιος.

«Με ακούτε Σεβασμιώτατε Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμε ‘’για τίς καρικατούρες’’ μου και Σείς, Σεβασμιώτατε Ιωαννίνων κ. Μάξιμε, για την ‘’αμνησία’’ μου; Σας μνημονεύω ονομαστικώς όχι από μνησικακίαν, αλλά για να Σας αποδείξω, ότι δεν πάσχω ακόμη από αμνησίαν! Με την Χάριν του Κυρίου συμπληρώνονται σήμερα σαράντα χρόνια της ταπεινής μου διακονίας ως Μητροπολίτου της ιστορικής ταύτης Μητροπόλεως. Ευγνωμονώ τόν Κύριόν μου» σημειώνει.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος παραθέτει κατόπιν τις διδαχές Αποστόλων και Αγίων που επικυρώνουν, κατά την άποψή του, τη θέση του ότι ο «Θεός είναι Παιδαγωγός άρα και Τιμωρός».
πηγή:tanea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.