Αλκιβιάδης Στεφανής: Κλείνει η ΒΙΑΛ

 

Νέα κλειστά κέντρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε πέντε νησιά του Αιγαίου, ενώ θα κλείνουν σταδιακά οι άλλες δομές.

-Στην Χίο κλείνει η υπάρχουσα δομή και το νέο κλειστό κέντρο θα φιλοξενεί 5.000+ μετανάστες.

-Στη Λέσβο θα κλείσει σταδιακά η δομή της Μόριας και θα δημιουργηθεί κλειστό κέντρο χωρητικότητας 5.000 + μεταναστών.

-Στην Σάμο κλείνει η υπάρχουσα δομή και ανοίγει νέα δομή που θα λειτουργεί ως κλειστό κέντρο και ως Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης χωρητικότητας 2.000 μεταναστών.

-Στην Κώ κλείνει η υπάρχουσα δομή και ανοίγει νέα δομή που θα λειτουργεί ως κλειστό κέντρο και ως Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης χωρητικότητας 2.000 μεταναστών.

-Στη Λέρο κλείνει η υπάρχουσα δομή και ανοίγει νέα δομή που θα λειτουργεί ως κλειστό κέντρο και ως Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης χωρητικότητας 1.000 μεταναστών.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής, υφυπουργός Άμυνας ώς  ειδικός συντονιστής για το μεταναστευτικό αναφέρθηκε στον παραπάνω σχεδιασμό και στη συνέχεια παρουσίασε τη μορφή που θα έχουν οι νέες κλειστές δομές στο Αιγαίο, μέσο φωτογραφικού υλικού.

Για την 5η δράση είπε ότι αφορά «στην εξασφάλιση και στεγανοποίηση των διόδων μεταναστών με συγκρότηση ενιαίου φορέα επιτήρησης συνόρων» που θα περιλαμβάνει δυνάμεις που θα λειτουργούν σε ένα ενιαίο σύνολο, με ενιαία διοίκηση και διαδικασίες. Πρόσθεσε ότι έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων στον Έβρο και 800 συνοριοφυλάκων στα νησιά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.