ΑΔΕΔΥ: Καμιά νομιμοποίηση στην τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου! Καμία Ανοχή ! Καμία Αναμονή!

 

Ανακοίνωση της ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ για την κατάσταση στο Νοσοκομείο  

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου Χίου και των υπόλοιπων δομών υγείας του Νομού. Η πλήρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία, μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, που θα διαθέτει όλη την απαραίτητη στελέχωση και τις υποδομές είναι αυτονόητο δικαίωμα όλων. Σήμερα, η περίθαλψη των κατοίκων του νησιού της Χίου, της Αιγνούσας και των Ψαρών και οι εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων απαιτούν άμεσες πράξεις. Δεν ανεχόμαστε άλλους νεκρούς από την αναλγησία των κυβερνήσεων. Η υγεία του λαού δεν μπορεί να περιμένει.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση – διοίκηση

  • να κάνουν ΑΜΕΣΑ όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη στελέχωση και κάλυψη του προσωπικού στο Νοσοκομείου Χίου, των υπόλοιπων δομών υγείας του Νομού και του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό. Όχι στις διάφορες ελαστικές μορφές εργασίας  (ΟΑΕΔ,  συμβάσεις έργου κλπ) , χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ζώντας ο εργαζόμενος την ανασφάλεια, τα εργασιακά αδιέξοδα και την οικονομική αβεβαιότητα που σκοτώνει την καθημερινότητά του.
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ! Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου).
  • Επαναφορά της χορήγησης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες
  • Κανένας άνεργος, ανασφάλιστος Έλληνας ή πρόσφυγας χωρίς δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας και τα Νοσοκομεία
  • Κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων Μονάδων Υγείας, με αντίστοιχη αύξηση των κονδυλίων από το κρατικό Προϋπολογισμό. Επιχορηγήσεις που να επαρκούν να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις και η προμήθεια υλικών για την περίθαλψη των ασθενών.
  • Την αποπεράτωση των κτιρίων της παλαιάς πτέρυγας του νοσοκομείου που οι ρυθμοί των εργασιών να είναι κατώτεροι των περιστάσεων και των αυξημένων  αναγκών περίθαλψης .

 

Όλες ως τώρα οι κυβερνήσεις, δια της Διοίκησης του Νοσοκομείου δεν έλαβαν  κανένα μέτρο για την ορθή λειτουργία των δομών υγείας στο νησί μας.

Απαιτούμε τη δημιουργία  σύγχρονων κλινικών  πλήρως στελεχωμένες με επιστημονικό, ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Απαιτούμε την άμεση αποπεράτωση των κτηριακών υποδομών, που έχουν οδηγήσει σε «μπλακ άουτ» τη νοσηλευτική περίθαλψη.

Απαιτούμε να μην θρηνήσουμε άλλους συνανθρώπους μας.

Παλεύουμε για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Η Ε.Γ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης της να συμμετέχουν στην προκυρηχθείσα στάση εργασία την Παρασκευή 6/9/2019 από τις 11:00πμ έως την λήξη του ωραρίου και στις κινητοποιήσεις στην πύλη του Γ. Νοσοκομείου  Χίου στις 11:30πμ

Καλούμε όλους τους φορείς , το λαό της Χίου να οργανώσει την πάλη του χωρίς καμία αναμονή και πίστωση χρόνου. Να διεκδικήσουμε μαζί όχι αλλά θύματα όχι άλλους θανάτους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.