Ένα γαλλικό περιπολικό σκάφος της FRONTEX για το Λιμεναρχείο Χίου

Με ένα από τα νεότερα σκάφη της Γαλλικής Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Εμμέσων Φόρων ενισχύθηκε το Λιμεναρχείο Χίου, στο πλαίσιο της στήριξης της Frontex στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που έχουν επιφορτιστεί με τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Το 53 μέτρων σκάφος με κωδική DF P3 που παραδόθηκε στη Γαλλική Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Εμμέσων Φόρων το 2015, κατέπλευσε στον κεντρικό λιμένα της Χίου το πρωί της Τρίτης και ξεκίνησε περιπολίες στον δίαυλο Χίου- Οινουσσών – Τσεσμέ από το πρωί της Πέμπτης. Ήδη το πλήρωμα του σκάφους συναντήθηκε με τα στελέχη του Κ.Λ. Χίου όπου δόθηκαν υπηρεσιακές κατευθύνσεις για τις περιπολίες και την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Τέλος, το πλήρωμα του Γαλλικού σκάφους της Frontex σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 στις 5 τα ξημερώματα για πρώτη φορά πραγματοποίησε επιχείρηση διάσωσης 17 παράνομα εισερχομένων προσφύγων – μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο στην θαλάσσια περιοχή των Νενήτων.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.