Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με βροχές και ανέμους

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες και αναμένεται να κρατήσει έως την Παρασκευή.

Τα «δόντια» του θα μας δείξει ο καιρός από τις επόμενες ώρες, καθώς το σκηνικό αλλάζει ραγδαία με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε πολλές περιοχές  της χώρας, τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Μάλιστα, η κακοκαιρία που θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες,  αναμένεται να κρατήσει έως την Παρασκευή.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη στα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα, οι οποίες βαθμιαία στα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τη νύχτα τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και το βράδυ 6 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη (23/01) και την Πέμπτη (24/01) νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, όπου πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και την Πέμπτη τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.

Την Παρασκευή (25/01) νεφώσεις με βροχές. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, κυρίως στα δυτικά. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά άλλα και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.